Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1978Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946–1992).svg
1978

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1978
Lista e viteve në Shqipëri

UdhëheqësRedakto

NgjarjeRedakto

  • Korrik - Kina ndërprerë të gjitha ndihmat ekonomike dhe ushtarake për Shqipërinë.

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

  • 25 maj - Xhaferr Deva ishte nëpunës, dhe Ministër i Brendshëm i Shqipërisë.

ReferimeRedakto