Hape menynë kryesore

1 Lek është një monedhë (ka qenë edhe kartëmonedhë) shqiptare e emetuar nga Banka e Shqipërisë në vitet 1926, 1941, 1964, 1976, 1996, 2000 dhe 2008.

EmetimetRedakto

1926Redakto

1941Redakto

1964 dhe 1976Redakto

1996, 2000 dhe 2008Redakto

Ka peshe 3 grame. Ka diameter 18 milimeter. Perbehet nga baker dhe nikel ose nga celik I bakerizuar.