Adelina Mamaqi ka lindur në vitin 1939Tiranë, nga një familje atdhetare e letrare.

ArsimiRedakto

Ka kryer shkollën e mesme pedagogjike, universitetin e Tiranës, në degën Letërsi dhe Gjuhë shqipe. Punoi në Shtëpinë Botuese “N. Frashëri” në redaksinë për fëmijë. Më vonë kaloi redaktore në revistën “nëntori”. Për 20 vjet punoi në revistën “Fatosi”, “Pionieri”. Vepra e parë e saj titullohet “Ëndrra vashërie”. Në vitin 1963 botoi “Bubi i vogël”.

Për 30 vjet botoi poezi, tregime, fabula, përralla.

  • Orizi i milngonave (poemë)
  • Bregu i kaltër (vjersha)
  • Goni trazovaçi (poemë)
  • Fishekzjarrët (vjersha)
  • Klloçka dhe kotelet (poemë)
  • Si thoni ju ? (vjersha humoristike)
  • Kaltëroshi tekanjozi (poemë)
  • Një zog gëzimi (vjersha)
  • Mësoi Adi shkronjën A