Afrika jugore është term i cili përdoret për përcaktimin e regjionit lindor në kontinentin afrikanë. Ky regjion sipas dokumenteve me të cilat punon apo e ndanë në regjione Afrikën OKB-ja ndahet nga pesë shtete afrikane.

RegjionetAfrikë:
  Afrika jugore
Vendet Sipërfaqja
(km²)
Popullsia
(2002 llog.)
Densiteti
(për km²)
Kryeqyteti
Botswana Botsvana 600,370 1,591,232 2.7 Gaborone
Stampa:Country data Lesotho Lesoto 30,355 2,207,954 72.7 Maseru
Namibia Namibia 825,418 1,820,916 2.2 Windhoek
South Africa Afrika e Jugut 1,219,912 43,647,658 35.8 Bloemfontein, Cape Town, Pretoria[1]
Stampa:Country data Swaziland Suazilandia 17,363 1,123,605 64.7 Mbabane
  1. ^ Bloemfontein është kryeqytet juridik i Afrikës së Jugut, ndërsa Cape Town selia legjistative, dhe Pretoria seli administrativre.