Afrim Zhitia, lindi më 14 shkurt të vitit 1965 dhe ra dëshmorë më 2 nëntor 1989, është dëshmor i popullit shqiptar.

Afrim Zhitia
Fotoporteti
Emri Afrim
Mbiemri Zhitia
Lindur më 14 shkurt 1965
Lindur në Llugë, Podujevë
Vdiq më 2 nëntor 1989
Kombësia shqiptare
Akt. shoqëror aktivist i liris - Kosovë
Mirënjohje
*Hero i popullit - Kosovë

Biografia

Redakto

Afrim Zhitija është i lindur në fshatin Llugë të komunës së PodujevësKosovë. Ishte një nga aktivistet dhe organizatorët e Lëvizjes Popullore te Kosovës të viteve të 80-ta.

Me 2 nëntor 1989 Lagjja Bregu i Diellit ne Prishtinë rrethohen nga forcat serbe drejtuesit e LPRK-së, Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu. Pas luftës 10-orëshe bien heroikisht Afrimi së bashku me Fahri Fazliun. Qëndresa e këtyre dëshmorëve ishte inkuraim dhe ngritje e moralit për të rinjët kosovarë dhe për shumë prej tyre ishin idolë dhe shembull si të mbrohej atëdheu.

Me 11 gusht 2007 në fshatin e vendlindjes të Afrim Zhitisë u vu Gurëthemeli i Vendit perkujtimor memorandues, ku morren pjesë shumë bashkveprimtar dhe luftetar te lirise si dhe politikane lokal dhe kosovar te percjellur nga mediat kosovare.

Lidhje të jashtme

Redakto