Disambig.svg Shih: Shala (kthjellim).

Agim Shala u lind me 18.09.1975 ne Fshatin Jeshkove. Ishte Luftetar dhe Komandant i Njesis Speciale pran shtabit te UCK-se ne Jeshkove. Ra deshmore me 03.09.1998 per te mos vdekur kurr ne Fshatin Jeshkove kunder forcave paramilitare serbe. Me 28 nentor 2012 u shpall Hero i Kosoves nga Presidentja Atifete Jahjaga. Ndersa me 16 shkurte 2016 familja e ti u nderua nga presidentja Atifete Jahjaga me Urdherin e Lirise.