Agnes J. Quirk

botaniste amerikane

Agnes J. Quirk (1884 - 1974) ishte një bakteriologe, patologe e bimëve dhe shpikëse amerikane.[1] Ajo mbikëqyri kultivimin e baktereve në Laboratorin e Patologjisë së Bimëve në Departamentin e Shteteve të Bashkuara të Bujqësisë në Industrinë e Bimëve.[2] Ajo mori një patentë[3] për prodhimin e mykut dhe xhelatinës së penicilinës në vitin 1952.[4]

Agnes J. Quirk
Agnes J. Quirk.jpg
Quirk në vitin 1932
Lindi më 1884
Vdiq më 1974
Profesioni bakteriologe, patologe e bimëve dhe shpikëse amerikane

Jeta dhe karrieraRedakto

E punësuar nga Erwin Frink Smith, patolog i ngarkuar nga Laboratori i Patologjisë së Bimëve, Byroja e USDA për Industrinë e Bimëve, Quirk u bë asistente e Smith në vitin 1901.[5][6] Pavarësisht titujve të punës si "ndihmëse laboratorike" dhe "ndihmëse shkencore",[7] hulumtimi i Quirk u përqendrua në fenomenet e oksidimit të agrobacterium tumefaciens dhe mediumeve të kulturës të përdorura në analiza patogjene.

Botime të përzgjedhuraRedakto

 • Quirk AJ (1923). Hydrogen-ion concentration vs. titratable acidity in culture mediums.[8]
 • Quirk AJ, Fawcett, EH (1926). A Begonia Immune to Crowngall: With Observations on other Immune or Semi-Immune Plants[9]
 • Quirk AJ (1931). Pure Smooth and Rough Colony Types at Will: Science Vol. 74 Friday, November 6, 1931, No. 1923
 • Brown, NA, Quirk AJ (1929). Influence of bacteriophage on Bacterium tumefaciens, and some ...
 • Quirk AJ (1934). The Correlation of Animal and Plant Bacterial Behavior and Imposed Culture Aledium Environment. Journal of Bacteriology 1934 (J. Bacteriol. 1934, 27(1):22.)

ReferimetRedakto

 1. ^ Staff writer (24 janar 1932). "See Them Now". The Portsmouth Times (në anglisht). Portsmouth, Ohio: John Clark. Marrë më maj 1, 2014.
 2. ^ Padgett, Edward R. (July 30, 1916).
 3. ^ United States. Patent Office (1952). Official gazette of the United States Patent Office (në anglisht). The Office. Marrë më 30 mars 2012.
 4. ^ Ogilvie, Marilyn Bailey; Harvey, Joy D. (2000).
 5. ^ Geoffrey Clough Ainsworth (30 qershor 1981). Introduction to the history of plant pathology (në anglisht). Cambridge University Press. ff. 70–. ISBN 978-0-521-23032-2. Marrë më 30 mars 2012.
 6. ^ Jean Beagle Ristaino (2008). Pioneering women in plant pathology (në anglisht). APS Press. ISBN 978-0-89054-359-7. Marrë më 30 mars 2012.
 7. ^ United States. Dept. of Agriculture (1913). List of Workers in Subjects Pertaining to Agriculture and Home Economics in the U.S. Dept. of Agriculture and in the State Agricultural Colleges and Experiment Stations (në anglisht). ff. 8–. Marrë më 30 mars 2012.
 8. ^ Agnes J. Quirk (1923). Hydrogen-ion concentration vs. titratable acidity in culture mediums (në anglisht). Marrë më 30 mars 2012.
 9. ^ Ogilvie, Marilyn; Harvey, Joy (16 dhjetor 2003). The Biographical Dictionary of Women in Science: Pioneering Lives From Ancient Times to the Mid-20th Century (në anglisht). Routledge. ISBN 9781135963422.

Lidhje të jashtmeRedakto