Hape menynë kryesore

Akaba është qytet në Gjirin Arabë, në gryë të Detit të Kuq, në me Sinai-t dhe Arabisë, i vetmi port detarë i Jordanisë. Qyteti ka diçka më tepër se 33 000 banorë.