Albert Calmes, lindi më 26 shkurt 1881 në Paris dhe vdiq më 22 shtator 1967 në qytetin Luksemburg, ishte një ekonomist dhe historian nga luksemburgu. Ai ishte një nga njerëzit e parë që u kthye në Luksemburg me një doktoratë në ekonomi. Më parë ai kishte dhënë mësim në universitete në Gjermani dhe Zvicër. Ai u bë drejtor i ARBED dhe mori titullin Ministër Nderi Fuqiplotë. Ndërsa jepte mësim në Universitetin e Frankfurtit ai ishte i ngarkuar nga Lidhja e Kombeve për të hetuar situatën financiare në Principatën e themeluar së fundmi në Shqipëri. Raporti i tij u botua në 1922. [1] Si historian, ai merrej kryesisht me historinë e Luksemburgut në shekullin XIX. Ai ishte babai i Christian Calmes.


BurimetRedakto

La Situation économique et financière de l'Albanie... rapport présenté par le Professeur Albert Calmès... à la suite de sa mission d'études en Albanie (juillet 1922)

  1. ^ https://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb33945108d/