Amfilohije Rradoviqi

mitropoliti kishës ortodokse malazez

Amfilohije Rradoviq është mitropolitin i kishës Serbe.

Amfilohije Rradoviqi

Amfilohije është bërë i njohur për pretendimet e tij për të trashëguar postin e patrikut t kishës serbe. Si kundërshtar kryesor i tij merret peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit moderati Arteije për të cilin trashëgëmia është e ëmbël sa që të përdorë edhe nacionalizmin.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.