Ankona (në italisht Ancona, lexo: Ankona) është një qytet dhe port detar italianë në Adriatik. Ankona është edhe qendër e provincës italiane të emërtuar sipas qytetit. Qyteti ka rreth 101,300 banorë, është qytet universitar dhe ka të zhvilluar industrinë e ndërtimit të anijeve, industrinë e prodhimit të çelikut, të sheqerit dhe veglave muzikore.

Ankona
Ancona
Popullsia
 • Gjithsej101.210
Emri i banorëveAnkonës (Anconetani, Anconitani)
{{{postal_code_type}}}
60100, nga 60121 deri 60129, 60131

Galeri Redakto

Lidhje të jashtme Redakto