Arti figurativ i njohur ndonjëherë edhe si figurativizëm, përshkruan vepra arti (veçanërisht piktura dhe skulptura) të cilat shihet qartë se rrjedhin nga burimet e sendeve apo gjërave të vërteta dhe në këtë mënyrë është edhe reprezentativ (përfaqësues). Termi në fjalë është shpesh në kontrast me artin abstrakt : Që nga paraqitja e artit abstrakt, termi figurativ është përdorur për t'iu referuar çdo forme të artit modern që mban referenca të forta në botën reale. [1] Arti figurativ nuk është sinonim i pikturës së figurave (arti që përfaqëson figurën njerëzore), megjithëse figurat njerëzore dhe shtazore janë subjekte të shpeshta.

Pieter Bruegel the Elder (1565) The Harvesters
J. M. W. Turner (1839) The Fighting Temeraire
Claude Monet (1886) Rain at Eretat

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Tate. "Glossary:Figurative" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 3 shkurt 2012. Marrë më 21 tetor 2012.