Disambig.svg Në ketë artikull flitet për artistin, një person i angazhuar në art, për artistin e filmave dhe serive shiko aktori.

Artisti është një person që është i angazhuar në art.

Artisti

Kosovë dhe Shqipëri është më së shumti sinonim për aktorin.