Atheist Alliance International

organizatë

Atheist Alliance International (AAI) apo Aleanca Ndërkombëtare Ateiste është një aleancë e aktualisht e 58 organizatave autonome ateiste, 46 prej tyre në USA.[1] Ajo u themelua bashku për të ndikojnë në të gjitha vendet e botës dhe për të zgjeruar bashkëpunimin për qëllime të përbashkëta. Presidenti Stuart Bechman.[2]

Fillimisht, ajo u përqendrua vetëm në SHBA, por tani ka përfunduar detyra e tij në nivel ndërkombëtar zgjeruar. Puna e aleancës filloi kur ATEIST katër grupe në 1991 për herë të parë në Los Angeles takuar së bashku dhe bënë. Ata vendosën se situata problematike të ateist nga SHBA-ja në terren për të luftuar deri kërkuar nga kjo organizatë është themeluar.

Me synimin e Aleancës ishte të hartuar në mënyrë që të gjithë anëtarët e të njëjtin ndikim mbi objektive, programit, dhe vendimet politike të kryer punën e koalicionit kanë. Kështu, secilit grup anëtar një votë, edhe pse origjinale katër janë të pothuajse gjashtëdhjetë (2009) madhësia.

Ajo është përdorur nga Vullnetare s operohet dhe mbështeten nga ata. Të gjithë anëtarët punojnë vullnetarisht.

TätigkeitenRedakto

Një nga objektivat kryesore të AAI është në grupe të tjera për të formuar dhe të tregut ekzistues. Paralelisht me këtë detyrë, ata duan të e menduarit racional mbështetje. Ju dëshironi të fetar botë imazhe nëpërmjet mësimit në shkolla dhe kolegje kundër.

Aleanca arriti të gjitha këto aktivitete me ndihmën e mediave tashmë ekzistuese dhe komunikimit: kjo çon individët dhe grupet e saj në konferencën vjetore, ajo e informoi bazën e një revistë tremujore, ai siguron një web faqe dhe shtyp një directory vjetore, të organizatave dhe Global kontaktoni për informata dhe duke e përshkruar liste. Informatat tjera për organizatat se ndihmë dhe përkrahje në rastin e diskriminimit, të sigurojë, si dhe të dhëna për agjencitë dhe zyrat në të cilën ju keni anti-ATEIST fanatizëm raportin dhe ndihma të tjera mund të gjenden.

Në mënyrë të tërthortë, aleanca e të njëjtit mendim organizatave fillimin e aktivitetit, duke ofruar modele për grupin e infrastrukturës për të siguruar lidhje të të njëjtit mendim grup formimin prodhon dhe për të kërkuar, për shembull, kjo e bën për dy studente reklamat aleancat kombëtare. Përveç kësaj, ai mbështet financiarisht rritjes së organizatave individuale anëtare, nga donacionet e tyre selbsterworbene dyfishuar. Përveç anëtarëve të së bashku, prandaj dhe mban takime të rregullta.

I AAI organizon çdo vit një konferencën vjetore. I pari u mbajt kongresi 1995Los Angeles në vend. Në vitet e fundit të takimeve ishin në:

1996 * Mineapolis 1997 * Orlando 1998 * St Louis 1999 * Austin 2000 * Sacramento 2001 * Atlanta 2002 * Dallas 2003 * Tampa 2004 * Kolorado Springs 2005 * Los Angeles 2006 * Kansas City 2007 * Crystal City (Virginia) 2008 * Long Beach (California)

Richard-Dawkins-AwardRedakto

Die AAI vergibt seit 2003 während der Konferenz den Richard-Dawkins-Award . Benannt ist der Preis nach Richard Dawkins, einem englischen Zoologen, der vom Magazin Der Spiegel als einflussreichster Biologe seiner Zeit bezeichnet wurde.[3]

FITUESIT e deri tanishem te cmimeve:

Te ndryshmeRedakto

Nga nje kongres i AAI doli koncepti Bright.

Internationale Mitgliedsorganisationen (Auswahl)Redakto

LidhjeRedakto

Te dhëna burimeshRedakto

  1. ^ ((burim internet | ed AAI = | url = http://www.atheistalliance.org/aai/members.php%7Ctitel=AAI Arkivuar 12 mars 2016 tek Wayback Machine member organizatave | qasje = 2007/08/03))
  2. ^ ((Burimi internet | Atheists Bashkuara ed = | url = http://www.atheistsunited.org/home/news/132-stuart-bechman-elected-president-of-aai Arkivuar 5 janar 2009 tek Wayback Machine | title = Stuart Bechman zgjidhet president i AAI | qasje = 2009/01/14))
  3. ^ DER SPIEGEL 43/2006 - Glücklicher ohne Gott
  4. ^ Penn & Teller's official Website