Bedinjë, (maqedonisht: Бедиње/Bedinje) ёshtё fshat nё komunën e Kumanovës, Maqedoni.

Bedinjë
Бедиње
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej2.327

Gjeografia

Redakto

Bedinje është një vendbanim në veri të Republikës së Maqedonisë, në komunën e Kumanovës.

Demografia

Redakto

Fshati Bedinjë është një venbanim i madh me një popullsi prej 2327 banorësh, sipas vitit 2002. Shumicën e Bedinjës e përbëjnë maqedonasit dhe shqiptarët, pastaj serbët dhe romët.

Tabela e Popullsisë (2002)

Redakto
Kombësia Banorë %
Maqedonas 1451 62.35 %
Shqiptarë 547 23.5 %
Serbë 164 7.04 %
Romë 156 6.7 %
Të tjerë 9 0.41 %