Hape menynë kryesore

Stampa:Infobox islands

Borneo ( /ˈbɔːrni/; Malay: Pulau Borneo) është i tretë ishulli më i madh në botë dhe më e madhe në Azi. Isulli të Borneo ështe i ndarë politikisht në tre vendet: Malaysia dhe Brunei në veri, dhe Indonesia në jug.[1] Përafërsisht 73% ështe në territor Indonezian.

BurimeRedakto

  1. ^ Donna Marchetti (2 August 1998). "Borneo's Wild Side". The New York Times. Marrë më 20 June 2017.