Command & Conquer është seri lojërash strategjike që trajtojnë një luftë hipotetike të të ardhshmes. Gjithashtu seria Command & Conquer (C&C) trajton edhe luftën midis rusëve dhe amerikanëve në një nga lojërat e saja. Seria e lojërave C&C filluan të prodhohen që nga viti 1995.

Historia e zhvillimitRedakto

Westwood Studios (1992 – 2002)
EA Pacific (2002 – 2003)
EA Los Angeles (2003 – vazhdon)