David Lee Roth (i lindur në 10 tetor, 1954) në Indiana, ShBA është një këngëtar Amerikan që është i famshëm për anëtarësimin e tij me rock bendin Amerikan Van Halen. Ai njihet dhe si Diamond Dave. Ai ndënji me Van Halen që nga fillimi i grupit në 1974 deri në 1985 dhe u këthya prapë në vitin 2006. Roth ka dhe një karrierë solo të suksesshme. Në vitin 2004, ai mori pjesë në një episodë të The Sopranos për një rolë të shkurtër.

Example alt text
David Lee Roth