Detektivi është agjent profesionist i policisë gjurmuese ose agjent privat, që ngarkohet të sqarojë rrethanat e një krimi të ndërlikuar dhe të zbulojë a të fshehë fajtorët, të gjurmojë dikë sipas porosive e interesave të dikujt tjetër.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980