Dreri (njëjës dhe shumës) janë gjitarë ripërtypës Cervidae familjes.

Dreri
Family Cervidae five species.jpg
Imazhe (foto) të disa specieve të drerit
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Animalia
Filumi: Chordata
Klasa: Mammalia
Infraklasa: Eutheria
Rendi: Artiodactyla
Nënrendi: Ruminantia
Infrarendi: Pecora
Familja: Cervidae
Goldfuss, 1820
Nënfamiljet
Deer range.png
Vargu i bashkuar i specieve të drerit

Ato përfshijnë për shembull Moose, Dreri i rëndomtë, Reindeer, Roe dhe Chital. Dre Mashkull, të të gjitha llojeve, por kineze dre uji, dhe të renë femra rritet dhe që derdh Antlers të reja çdo vit. Në këtë ato ndryshojnë nga kafshë me brirë të përhershme të tilla si antilopa, këto janë në të njëjtën mënyrë si dreri dhe mund të ketë një ngjashmëri sipërfaqësore. Dreri myshk e Azisë dhe të ujit Chevrotain (ose Dreri Mouse) e pyjeve tropikale të Afrikës dhe Azisë nuk konsiderohen zakonisht si dre i vërtetë dhe të formojnë familjet e tyre, Moschidae dhe Tragulidae, respektivisht,gjithashtu dreri eshte nje kafshe v barngrenese