Emilia-Romanja është një nga 20 rajonet e Italisë. Ajo përfshin pjesën juglindore të Ultësirës së Padanit në Itali.

Emilia-Romanja
Emilia-Romagna
Location of {{{official_name}}}
Popullsia
 • Gjithsej(2.012) 4,354,450
Faqja zyrtarewww.regione.emilia-romagna.it
Provincat e Emilia-Romanjas

Ajo kufizohet në veri nga Veneto dhe Lombardia, në perëndim nga Piemonte (përgjatë një kufiri prej më pak se 8km) dhe Liguria, në jug nga Toskana, Marke dhe Republika e San Marinos, në lindje laget nga Deti Adriatik. Ajo përbëhet nga bashkimi i dy rajoneve historikë: Emilia, e cila përfshin provincat e Piaçencës, Parmës, Rexhio Emilias, Modenës, Ferrarës dhe një pjesë të madhe të Provinca e Bolonjës, dhe Romanja, e cila përfshin provincat e Ravenës, Riminit, Forli-Çezenës dhe komunat e provincës së Bolonjës, që ndodhen në lindje të lumit Sillaro.


44°30′38″N 10°57′25″E / 44.51056°N 10.95694°E / 44.51056; 10.95694