Emlyon Business School

shkollë biznesi evropiane

"Emlyon Business School" është një shkollë biznesi evropiane me komplekse universitare në Parisi, Lion, Saint-Étienne, Casablanca[1] dhe Shangai. Ngritur që në vitin 1872.

"Emlyon" u rendit e 14-a ndër shkollat evropiane të biznesit në 2014-ën nga gazeta "Finacial Times"[2]. Në 2015-ën, programi i saj për Master në Menaxhim u cilësua si i tridhjetë në mbarë botën nga "Finacial Times"[3]. Gjithashtu mban vendin e 68-të në renditjen mbarëbotërore për MBA (Master në Administrim Biznesi) në Nivelet Ekzekutive[4]. Programi MEB (Master në Biznes Evropian) i shkollës është i ngjashëm me një MBA me orar të plotë, por me një qasje ndër-kulturore. "EM Lyon" ka gjithashtu një program PhD (doktoraturë) si dhe një numër programesh Master në fusha të caktuara të menaxhimit si marketing, financë apo sipërmarrje.

Programet e saj janë trefish të akredituara nga sistemet ndërkombëtare AMBA, EQUIS dhe AASCB[5]. Shkolla numëron mbi 26000 ish-studentë në fushat e biznesit dhe politikës, si Jean-Pascal Tricoire (kreu ekzekutiv i Schneider Electric-it), Stéphane Bern (gazetar) dhe Gwendal Peizerat (akull patinator)[6].

ReferimeRedakto

  1. ^ Stampa:FrEM Lyon s’installe à Casablanca Arkivuar 2 janar 2016 tek Wayback Machine
  2. ^ Stampa:EnEuropean Business School Rankings 2014 Arkivuar 28 nëntor 2015 tek Wayback Machine
  3. ^ Stampa:EnMasters in Management 2015 Arkivuar 16 tetor 2015 tek Wayback Machine
  4. ^ Stampa:FrExecutive MBA - Le chant des sirènes
  5. ^ Stampa:EnTriple accredited business schools (AACSB, AMBA, EQUIS)
  6. ^ Stampa:FrL’ex-champion olympique Gwendal Peizerat continue sur sa lancée

Lidhje të jashtmeRedakto