Fahri Beqiri

kompozitor serb

Fahri Beqiri (1936) është kompozitor  shqiptar dhe ish-profesor në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Muzikës.

ArsimiRedakto

Fahri Beqiri u lind në Mbretërinë e Jugosllavisë dhe u diplomua në kompozim në Universitetit të Arteve në Beograd, Serbi, ku ai ka studiuar në klasën e kompozitorit të shquar Enriko Josifi.

Aktivitetet e mësimdhëniesRedakto

Beqiri ishte mëimdhënës në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin e Arteve për tridhjetë vjet.

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto