Flamuri i Grenlandës u dizajnua nga vendasi Grenlandez Thue Christiansen. Flamuri ndahet në gjysmë nga dy vija të barabarta, njëra e bardhë dhe tjetra e kuqe, si dhe përmban një disk në të majtë të qendrës. Gjysma e sipërme e diskut është e kuqe kurse gjysma e poshtme e bardhë.

Flamuri i Grenlandës

Emri lokal i flamurit është Erfalasorput, që do të thotë "flamuri ynë", por edhe Aappalaartoq (që do të thotë "i kuqi") gjithashtu përdoret për Flamurin Danez si dhe atë Grenlandez .

Sot Grenlandezët shfaqin si flamurin e tyre ashtu edhe atë të Danimarkës, pra si Erfalasorput ashtu edhe Dannebrog.

Shih dhe këtëRedakto