Guatemala, Flamuri Qendoror Amerikan u përdor deri në vitin 1851 kur një fraksion pro-Spanjoll pushtoi ishullin dhe i shtoi ngjyrat spanjolle (kuq dhe verdhë). Më 17 gusht, 1871 ngjyrat origjinale u rikthyen tek flamuri, por si vija vertikale, dhe me stemën e re.

Flamuri i Guatemalas

Shih dhe këtëRedakto