Flamuri i Republikës së Irlandës

Flamuri kombëtar i Irlandës, shpesh i njohur si tricolour (shqip trengjyrëshi),[1] është një trengjyrësh vertikal me ngjyrë të gjelbër (në të majtë), të bardhë, dhe portokalli. Proporcionet e flamurit janë 1:2. Ngjyra e gjelbër përfaqëson komunitetin Katolik kurse ngjyra portokalli përfaqëson komunitetin Protestant. Ngjyra e bardhë në mes pasqyron paqen midis dy grupeve.

Flamuri i Irlandës

Shih dhe këtëRedakto

BurimeRedakto

  1. ^ Në gjuhën Angleze, kur i referohemi trengjyrëshit irlandez, ajo shqiptohet: "traj-kollër" kurse për trengjyrëshin francez dhe flamujt e tjerë themi "trikallër" .