Flamuri i Maqedonisë së Veriut

Flamuri i Republikës të Maqedonisë

Flamuri i Republikës të Maqedonisë përfaqëson një diell duke lindur me tetë rreze që zgjaten deri në qoshet e flamurit. Ai përfaqëson "Diellin e ri të lirisë", dhe përmendet edhe në himnin kombëtar të Republikës së Maqedonisë, Denes nad Makedonija (Sot mbi Maqedoni):

Sot mbi Maqedoninë, po lind
dielli i ri i lirisë.
Populli Maqedonas lufton,
për të drejtat e veta!

Shih dhe këtëRedakto