Florentina Ademi, është aktore kosovare, ajo ka lindur në vitin 1987 në Skenderaj. Ka përfundur shkollimin e mesëm për arte aplikative - drejtimin e aktrimit në shkollën e mesme "Odhise Paskali" në Pejë. Në vitin 2008 diplomoi në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës në degën e Artit Dramatik. Në radhën e angazhimeve te saja aktoreske, gëzon një mirëpritje publike dhe vlerësim shumë pozitiv nga kritika e artit dramatik në Kosovë. Jeton dhe vepron në Prishtinë.

Biografia

Redakto

Teatër

Redakto
  • "Debanti politik" Regjia: Mentor Zymberaj
  • "Letër nga burgu, letër në burg" Regjia: Mentor Zymberaj
  • "Betohem se" Regjia: Mentor Zymberaj
  • "Lumturizet" Regjia: Mentor Zymberaj
  • "Gjithqka 1.5" Regjia: Erson Zymberi
  • "Tartufi", Teatri Kombëtar i Kosovës, viti 2008, Regjia: Rrahim Burhan
  • "Kuzhina e Viktimave", Teatri Dodona viti 2009, Regjia: Zana Hoxha
  • "Dardha pas bunari", ETNO TEATRI,kukaj, Regjia: Ilirjana Arifi2010
  • "CUBI I KUKURRECIT" teatri kombetare i kosoves,regjia Ilirjana Arifi .2011
  • TROJANET" Teatri Dodona .Regjia Elmaze Nura...
.LISITRATA.Teatri Kombetar.Regjia Elmaze Nura..
 
 .KENGETARJA TULLACE.Teatri DODONA.regjia Diar Xani..
 .MURLIN MURLO.Teatri,ISTREF BEGOLLI.Peje regjia Enver Petrovci..

."0H CARMELA" Teatri Dodona ,2013 regjia Ekrem Sopi

"KOHE PA NGJARJE" Etno Teatri ,,kukaj,regjia Iliriana Arifi 2013..

" KU...QKA" Teatri Dodona regjia Elmaze Nura 2013 "Trangullat"Teatri Dodona regjia Agim Selimi "Dashnori i nenes sime "Teatri Kombtar i Kosoves regjia Ilirjana Arifi "Lomshi"Teatri Oda "Muaji i mjaltit"Teatri i Prizrenit regjia Ben Apolloni

Film artistik - televiziv

Redakto

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto