Freetown është kryeqyteti i Siera Leones. Sipas regjistrimit të popullsisë më 2015, qyteti ka pasur 1,050,301 banorë. Freetown ka etnikë, kulturë dhe religjione të ndryshme. Qyteti u themelua më 11 mars 1972 nga John Clarkson dhe ish-robërve afrikano-amerikanë dhe njerëzve që quhen Nova Scotian Settlers. Freetown është kryeqyteti i vjetër e cila u themelua nga afrikano-amerikanët tridhjetë vjetë para Monrovisë.

Fritaun
Qytet
Pamje nga Freetown
Pamje nga Freetown
Popullsia
 • Gjithsej1.050.301