Giovan Battista Pellegrini, (Cencenighe Agordino, 23 shkurt 1921 – Padova, 3 shkurt 2007) ka qenë një gjuhëtar, glotolog dhe filolog italian.

Pellegrini Gjovani Baptista
Emri Pellegrini
Mbiemri Giovan
Lindur më 23 shkurt 1921
Kombësia italiane
Shtetësia italiane
Profesioni balkanolog
Mirënjohje
* Profesor

Profesor Pellegrini njihet për ndihmesën e dhënë në fushën e gjuhës shqipe, kryesisht në planin historik. Materiali shkencor si studime, artikuj, recensione dhe vepra për gjuhën shqipe, i kalon të 1000 faqet.