Gjalpa

lloj i bylmetit

Gjalpi është produkt i qumështit i cili përfitohet nga “rrahja” e qumështit ose në disa raste përfitohet edhe nga "rrahja" e kosit. Përndryshe konsiderohet si krem i fermentuar; ka një përqindje të lartë të yndyrës; përdoret si kondiment, si dhe për gatim.

Forma të ndryshme të gjalpit në bukë

Llojet e gjalpit

Redakto

Shih edhe

Redakto