Teritorin e shtetit të Singporit e përbëjnë 63 ishuj, duke përfshirë edhe ishullin kryesor Singapor.

harta e Singaporit

Ishujt Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin dhe Sentosa janë ishijt më të mëdhenj nga ishujt e shumt të vegjel. Pika më elartëq në Singapor është Bukit Tima brdo me 166 metra lartësi mbidetare.

Klima e Singaporit është tropikepa dallime në sitinë dhe rrebeshi i shirave të padsditës jan të shpeshta.

Temperaturat lëvizin nga 22 °C deri 34 °C. mesatarisht lagështia relative është rreth 90 % në mëgjes dhe 60 % pas dite. Temperaturat më të ulta dhe më të larta kan arritur 18,5 °C dhe 37,8 °C.

Lidhje të jashtmeRedakto