Gjergj Antoni(1951-1998)i lindur në Tiranë, më 29 mars 1951 është i përndjekur politik, përfaqësues i të rinjve intelektualë që u dënuan nga diktatura pas Festivali i 11-të i Këngës në RTSH, në drejtimin e grupit të djemve të Broadway, në rrugën e Dibrës. Historia e tij publikuar në disa gazeta të shtypit shqiptar dhe pjesë e Antologjisë botuar nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, simbolizon mekanizmin e torturës që sistemi komunist përdori tek qindra të rinj për të frenuar talentin e tyre dhe zhvillimin kulturor Evropian në Shqipëri. Ishte edhe bashkëkohës i shkrimtarëve Hysen Sinani dhe Henrik Gjoka.

Referime Redakto

Burime të jashtme Redakto