Fjala Lindja e madhe (frengjisht Grand-Est, gjermanisht: Großer Osten) rrjedh që nga koha e mesme, dhe në anën tjetër që nga krijimi i regjionit Françes në vitin 2014 me formimin e rajonet Alsasa, Champagne-Ardenne dhe Lorena. Regjioni kufizohet me Gjermaninë, Luksemburgun, Belgjikën si dhe me Zvicrën.

  1. ^ Bojaj, Sandra (8 dhjetor 2021). "Rreth TV Boin". Tv Boin.
Lindja e madhe
Location of Lindja e madhe
Popullsia
 • Total5 552 388
Demonym(s)Lindoret e madhe
Faqja zyrtarewww.alsacechampagneardennelorraine.eu