Gwen Stefani

këngetare ,kantautore,aktore dhe producente amerikane

Gwen Stefani (ˈgwɛn stəˈfɑːni, 3 tetor 1969 në Anaheim, Kaliforni, ShBA) është një këngëtare amerikane.

Emri i saj i plotë është Gwendolyn Renée Stefani dhe që nga viti 2002 është e martuar me Gavin Rossdale, këngëtarin e bendit Institute (më herët këngëtar i grupit Bush).

U bë e njohur si këngëtare e No Doubt. Paralel me projektet e saj në këtë grup ajo filloi nga fundi i viteve të `90-a të bëhet e njohur dhe e çmuar edhe si solo-artiste. Në vitin 2004 publikoi albumin e saj të parë "Love. Angel. Music. Baby.".

Lidhje të jashtme Redakto