Hot i Kujit, (malazezisht: Хоти/Hoti) është një fshat në Komunën e Plavës në Mal të Zi.

Hoti i Kujit
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej585

Sipas regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi të vitit 2003 në Hotin e Kujit kanë jetuar 169 banorë, prej të cilëve 93 kanë qenë të moshës madhore , dhe mosha mesatare e popullsisë ishte 25.2 vjeç (24.7 për burrat dhe 25.7 për gratë). Fshati ka 37 familje, dhe numri mesatar i personave për familje është 4.57.

Fshati është i banuar kryesisht nga shqiptarë (regjistrimi 2003). Në tre regjistrimet e fundit, vërehet një rënie në popullsisë.

StatistikatRedakto

Përbërja etnike sipas regj. 2003.

Shqiptarë 141 83.43%
Boshnjakë 23 13.60%
të panjohur 1 0.59%
Viti Popullsia Lëvizja e pop. gjat shek. të XX-të
1948 361
Lëvizja e po. gjat shwk XX.png
1953 419
1961 488
1971 491
1981 440
1991 414
2003 585

Lidhje të jashtmeRedakto