Hugo Reinhold

kompozitor austriak

Hugo Reinhold (3 mars 1854 – 4 shtator 1935) është kompozitor dhe pianist austriak.

Ai lindi dhe vdiq në Vjenë. Ai u pranua në Conservatorium der Musikfreunde, ku studioi nën Anton Bruckner, Felix Dessoff dhe Julius Epstein, ndër të tjera. Ai u largua nga konservatorin në moshën 20 vjeçare dhe më vonë mësoi pianon në Akademinë e Tonkunst në Vienë.

Gjatë jetës së tij ai ishte mjaft popullor dhe veprat e tij u kryen nga Filarmonia e Vjenës dhe Hellmesberger Quartet.

Lidhje të jashtmeRedakto