Irfan Bej Ohri

politikan shqiptar

Irfan Bej Ohri (Dibër, 15 prill 1884 - 1955) ka qenë çifligar dhe ligjvënës shqiptar.[1]

Ishte një nga organizatorët e kryengritjes e Dibër-Ohrit.[2]

Irfan Ohri ishte senator i Senatit të Dhomës së Këshillit Kombëtar të Shqipërisë nga 27 mars 1920 deri më 20 dhjetor 1920 dhe anëtar i Këshillit Kombëtar nga 21 prill 1921 deri më 30 shtator 1923.[3]

Referime

Redakto
  1. ^ Neuwirth, Hubert (2008). Widerstand und Kollaboration in Albanien 1939-1944 (në gjermanisht). Otto Harrassowitz Verlag. fq. 274. ISBN 9783447057837.
  2. ^ Матов, Милан. За премълчаното в историята на ВМРО. Спомени, Второ издание София 2011, с. 218-223, 242.
  3. ^ Ligjvënësit shqiptarë 1920-2005