JA Tirana është një akademi futbolli e krijuar me qëllim për tu dhënë një mundësi më shumë, lojtarëve.

JA TIRANA
JA Tirana.svg
Emri i plotëJA Tirana Sh.p.k.
Emri i shkurtërJAT
Themeluar8 Nëntor 2018; 4 vite më parë (2018-11-08)
StadiumiJA Tirana Stadium
Nxënësia3,200 vënde
PronariDritan Metaj
PresidentiDritan Metaj
Drejtori TeknikBlendi Bahuli
Liga
  • Kategoria Superiore U13
  • Kategoria e Pare U19
  • Kategoria e Pare U17
  • Kategoria Amatore
Faqja zyrtareFaqja zyrtare e klubit

Është një projekt teknik për të gjetur dhe pikasur në territorin shqiptar djem dhe vajza me cilësi teknikë dhe taktike duke ju ofruar një mënyrë trajnimi sportiv të kualifikuar lojtarëve.

Projekti i Shkollës së Futbollit e pati nismën që në vitin 2017 dhe u përurua në Tetor 2018 dhe qëllimi ynë është të ndihmojmë fëmijët të nxjerrin më të mirën e tyre, dhe jemi të sigurt se sportet dhe futbolli në veçanti janë thelbësore për përcjelljen e vlerave edukative.

Kur bëhet fjalë për futbollin, gjithmonë në mendje vijnë kampionët dhe turnetë më të rëndësishëm. Në fund të fundit, futbolli është një sport popullor, më popullori në botë. Por është edhe një disiplinë që ka ndryshuar me kalimin e viteve, sepse edhe shoqëria në të cilën jetojmë ka ndryshuar.

Sporti, dhe konkretisht futbolli, i mundëson fëmijës të zhytet në një kontekst si ai i një grupi, ku ai zbaton rregullat dhe lidhet me shokët e tij. Futbolli është një sport ekipor. Fraza që dëgjojmë gjithmonë nga trajnerët në të gjithë botën dhe të të gjitha kohërave duhet të jetë e gdhendur në çdo dhomë zhveshjeje, “Nuk fitohen ndeshjet vetëm”. I njëjti rregull vlen gjithmonë. Akademia synon të trajnojë sportistë dhe njerëz, duke pasur në zemër zhvillimin e personalitetit të fëmijës, duke përfunduar rrugën e nisur në familje dhe e vazhduar në shkollë. Fëmija rritet në grup duke kaluar nga të menduarit egoist, egocentrik në të menduarit social, duke e menduar veten si pjesë e një mjedisi. Familja, klasa, ekipi i futbollit, janë shoqëri në miniaturë ku i riu mëson të japë më të mirën, të jetë besnik dhe bujar me të tjerët, të vihet në dispozicion të familjarëve, shokëve të klasës dhe shokëve të skuadrës dhe vetëm në këto kontekste do të jetë në gjendje të zhvillojë potencialin e tij në maksimum. Është një simbiozë e pashmangshme, atë që lojtari i jep skuadrës grupi do t'ia kthejë në formën e mundësisë për t'u shprehur. Pa shokët e tij, një futbollist i ri nuk mund të tregojë personalitetin dhe talentin e tij. Këto janë karakteristikat edukative që u lejon sporti atyre që e praktikojnë atë. Futbolli i ndihmon lojtaret e rinj të rriten në një mjedis të shëndetshëm duke u ofruar një staf instruktorësh kompetentë.

Fitorja dhe humbja në sport të mëson të biesh dhe të ngrihesh edhe në jetë. Humbja të mëson të marrësh përgjegjësi sepse gjithmonë fiton dhe humbet në grup. Dhe fitorja ju ndihmon të krijoni besim në mjetet tuaja. Fitoret vijnë sepse jeni përgatitur mirë, sepse kemi punuar shumë, dhe rezultatet vijnë herët a vonë. Ashtu siç ndodh në jetë. Trajnerët e akademisë sonë janë të përkushtuar për rritjen personale të djemve. Duke u përkushtuar me pasion për strukturimin e personit të fëmijës. Fëmijët do të rriten duke përmirësuar aftësitë e tyre njohëse, emocionale dhe sociale.

Një pjesë e rëndësishme e programit përfshin punën që synon të përmirësojë aftësitë psikomotorike të lojtareve. Një nga pikat e forta të akademisë sonë është mësimi i teknikës bazë. Sa i përket pjesës motorike, ka tre aspekte në të cilat fokusohen trajnerët tanë:

  • zhvillimi dhe konsolidimi i modeleve bazë motorike: megjithëse mund të duket se çdo fëmijë tashmë di të vrapojë, në realitet nuk është gjithmonë kështu. Stërvitja do të thotë gjithashtu të ndihmosh fëmijën të rritet i shëndetshëm, pa defekte të qëndrimit, të cilat shpesh shkaktohen edhe nga gabimet elementare motorike.
  • zhvillimi dhe konsolidimi i aftësive koordinuese: një lojtar nuk mund të jetë i pakoordinuar. Koordinimi është ndonjëherë një dhuratë, por ju gjithashtu mund të mësoni ta keni atë. Një lojtar nuk do të jetë kurrë në gjendje të shprehë më të mirën e potencialit të tij nëse nuk janë të koordinuar. Në futboll, ky aspekt mund të bëjë diferencën. Pra, fëmijëve u mësohet të kontrollojnë lëvizjet e tyre për të arritur qëllimin. Të jesh i koordinuar do të thotë gjithashtu të imagjinosh veten në hapësirë dhe të bësh pikërisht atë që truri na thotë të bëjmë. Dhe pa koordinim rendi i mendimit nuk kryhet saktësisht; dhe zhvillohet aftësia e fëmijës për t'u përshtatur, duke i ndryshuar ato, lëvizjet e mësuara për t'i përshtatur ato me ndryshimet e papritura të kontekstit.
  • zhvillimi dhe konsolidimi i aftësive të kushtëzuara: siç u përmend, akademia nuk fokusohet vetëm në zhvillimin teknik të fëmijës por edhe në atë fizik, në mënyrë që rritja e tij të jetë e plotë dhe harmonike. Ai synon të përmirësojë forcën fizike, qëndrueshmërinë, shpejtësinë dhe lëvizshmërinë e gjymtyrëve.

Akademia jonë i kushton shumë rëndësi taktikës. Fëmijët mësojnë menjëherë se çfarë lëvizjesh duhet të kryejnë në fushë; ata mësojnë se një ekip është një organizëm që duhet të dijë të lëvizë në hapësirat e fushës në mënyrë harmonike, të koordinuar, duke mbajtur distancën ndërmjet zonave. Çdo fëmijë mëson se cili është pozicioni i tij në fushë, cila është detyra e tij dhe si të jetë i dobishëm për shokët e tij të skuadrës. Kështu ai zbulon, për shembull, se në futboll lëvizja pa top është ndoshta edhe më e rëndësishme se ajo me top, sepse topi mund të mbahet nga një lojtar, por ndërkohë janë nëntë të tjerë që vrapojnë pa, dhe padyshim që janë shumica dërrmuese. Prandaj, në programin e akademisë, u jepet hapësirë e mjaftueshme situatave të ndryshme të lojës me të cilat çdo fëmijë mund të përballet në një ndeshje. Përcakton njohuritë e ndeshjeve, aq të zakonshme në stërvitjen profesionale sepse ato ju lejojnë të familjarizohen me topin dhe të jeni gjithmonë të përfshirë. Përveç kësaj, hapësira i dedikohet edhe mësimit të sporteve dhe disiplinave të tjera për të arritur qëllimin e rritjes harmonike dhe të plotë të fëmijës.

HistoriaRedakto

Stema, ngjyratRedakto

 
Stema

Ngjyrat

Ngjyrat karakteristike janë e zeza dhe e bardha.
Filozofia jonëRedakto

Filozofia dhe qëllimi ynë është të ndihmojmë fëmijët të nxjerrin më të mirën e tyre dhe jemi të sigurt se sportet dhe futbolli në veçanti janë thelbësore për përcjelljen e vlerave edukative.

Filozofia, që është edhe baza e propozimit tonë për të rinjtë bazohet në kombinimin e aspektit metodologjik thënë më thjesht "në fushë", dhe rritjes së individit si person. Baza e projektit tonë është respektimi i punës në grup, fryma e sakrificës dhe edukimit, janë tre parime themelore të qasjes sonë. Një fëmijë i arsimuar, i inkurajuar për të vepruar me përgjegjësi, do të jetë një i rritur i ardhshëm i gatshëm për të hyrë në botën e punës dhe për të lëvizur në mënyrën më të mirë brenda shoqërisë. Gjithmonë dhe padyshim, me qëllim respektimin e të tjerëve, pavarësisht nga aftësia dhe nivelit të lojtarit.

Ne synojmë trajnimin e lojtarëve tanë përmes një metode që kombinon aspektet teknike, taktike mendore, emocionale dhe relacionale. Një metodë mësimore që synon të përcjellë vlera që shkojnë përtej fushës së lojës. Kjo metodologji synon të zhvillojë lojtarë autonomë dhe kreativë. Metoda përfshin si mësimin dhe zhvillimin e aftësive të futbollit dhe trajnimin edukativ, duke bërë që fëmijët të bëhen djem të rritur, duke filluar nga hyrja në lojë deri në maturim, jo vetëm fizik. Projekti është i hapur për të rinjtë nga mosha 5 vjeç deri në moshën 19 vjeç, pa marrë parasysh nivelin e tyre të lojës, të cilët dëshirojnë të veshin bluzën e akademisë sonë.

Të rinjtë përfaqësojnë të ardhmen dhe kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që fëmijët duhet të merren me sport. Duke filluar me aspektin rekreativ dhe krijues, lojtarët janë të përfshirë në aktivitete të dizajnuara për të promovuar zhvillimin e gjithanshëm të tyre në një mjedis të sigurt dhe të mbrojtur. Aktivitetet bazohen në mirëqenien fizike dhe mendore të të rinjve, për t'i bërë ato në fakt të pavarur.

Duke i argëtuar, të kënaqen dhe të ndajnë.

Nxitja e besueshmërisë, rritjen e vetëbesimit dhe lojë të ndershme.

Tu mësojmë që të fitojnë dhe të humbin me të njëjtin dinjitet.

Programi stërvitorRedakto

JA Tirana është një shkollë futbolli për të rinjtë e cila nxit rritjen dhe përmirësimin e lojtarëve përmes metodologjisë, filozofisë  dhe objektivave të akademisë sonë .

Trajnimi vjetor është programi stërvitor për të luajtur sipas metodologjisë dhe objektivave të akademisë sonë, duke zhvilluar aftësitë tuaja, duke adoptuar teknikën dhe metodat sportive të propozuara sipas moshës së lojtarëve, kontekstit dhe stërvitjes.

Ne u mësojmë lojtarëve konceptet bazë të futbollit në mënyrë që ata të jenë në gjendje të përballen me sukses me sfidat sportive në të ardhmen, duke u mësuar gjithashtu atyre vlerat që janë kaq përfaqësuese: Disiplina, përulësia, përpjekja, sakrifica, ambicia dhe puna ekipore.

Të gjithë nxënësit stërviten 3, 4 dhe 5 ditë në javë dhe luajnë ndeshje të shtunave ose te dielave. Përveç ndeshjeve të kampionatit, lojtaret kanë mundësinë të marrin pjesë në kampe dhe turne të ndryshëm që organizohen gjatë sezonit futbollistik. Ekipet ndahen sipas grupmoshave te përcaktuara nga FSHF (Federata Shqiptare e Futbollit), në mënyrë që nxënësit të mund të marrin pjesë më shumë gjatë seancave dhe kështu trajnerët të luajnë një rol më të madh në zhvillimin e tyre.

JA Tirana zhvillon gjatë 1 sezoni 3-4 herë Tryout Program (prove), ky program është zhvilluar posaçërisht për ata fëmijë të cilët nuk e kanë prekur ose më saktë nuk e njohin mënyrën dhe metodologjinë e trajnimit të akademisë sonë, gjë e cila i mundëson fëmijëve të bëjnë një Tryout (Provë) pa qenë të regjistruar në akademinë tonë, në mënyrë që të shohim, vlerësojmë dhe të spikatim fëmijë të talentuar dhe me dëshirë për të luajtur futboll. Ky program zhvillohet në 2 seanca të përgatitura nga trajnerët tanë, këto seanca zhvillohen paradite dhe pasdite ose në 2 ditë njëra pas tjetrës, 1 seancë zgjat nga një deri në një orë e gjysmë. Një mënyrë e veçantë për të gjithë ata që aspirojnë të luajnë në sportin më të dashur, futbollin.

Akademia jonë ofron një program gjithëpërfshirës për portierët e interesuar në zhvillimin e njohurive për pozicionin dhe përmirësimin e aftësive të tyre. Një domosdoshmëri për çdo portier të ri që aspiron. Ky program është perfekt për ata portierë që e duan marrjen e shansit për të rrahur dorashka dhe të zhyten në aktivitete emocionuese të reja. Kjo është gjithashtu e përkryer për portierët më të vjetër të cilët janë të vendosur në një ekip apo program konkurrues, pasi ato fokusohen vetëm në elementet taktike dhe teknike të kërkuara. Portierët tanë në mënyrë tipike përjetojnë një trajektore shumë më të lartë përmirësimi krahasuar me lojtarët në një skuadër tradicionale të ekipit.

RegjistrimeRedakto

A keni dëshirë të arrini potencialin tuaj të plotë dhe të punoni shumë për ta arritur?

Ejani dhe filloni rrugëtimin tuaj për të qenë më i miri brenda dhe jashtë fushës.

Akademia e futbollitRedakto

Trajnerët tanë me përvojë do t'i kushtojnë vëmendje të veçantë fëmijës tuaj, për ta integruar me grupin dhe çfarë është më e rëndësishmja në lojën më të bukur, futbollin.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/akademia-e-futbollit

Stërvitje individuale për lojtarRedakto

Stërvitjet përshtaten dhe krijohen posaçërisht për lojtarin në mënyrë që të përmirësoj zhvillimin e përgjithshëm dhe për të forcuar fushat e dobëta dhe për ti ndihmuar të përparojnë në një tjetër nivel.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/stervitje-individuale-per-lojtar

Stërvitje individuale për portierRedakto

Programe të krijuara për portierët aspirues duke ja përshtatur si një dorashke portierësh dhe për t'i dhënë mundësinë për të përmirësuar aftësitë dhe për ti ekipit edhe më shumë siguri.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/stervitje-individuale-per-portier

Programi për përgatitje fizikeRedakto

Qëndrueshmëria është vetëm një aspekt i aftësive të kushtëzuara të një atleti. Përveç rezistencës këto përfshijnë forcën, shpejtësinë dhe në varësi të interpretimit, fleksibilitetin.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/programi-per-pergatitje-fizike

Programi për trajnerëtRedakto

Objektivi ynë është të trajnojmë dhe frymëzojmë trajnerë që e dashurojnë këtë lojë, si ne. Pse? Sepse, kur kjo lojë të futet në gjak, të mësuarit për të nuk ndihet kurrë si punë.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/programi-per-trajneret

Kamp verorRedakto

Kampi Veror janë pushimet që zhvillohen në fushën tonë, me qëllim që të ofrojnë një përvojë të bazuar në futboll, plot miq të rinj dhe shumë argëtim. Dy seanca stërvitore në ditë nga një staf i kualifikuar.

https://www.jatirana.com/regjistrohu/kamp-veror Arkivuar 18 janar 2022 tek Wayback Machine

Ekipet tonaRedakto

Njihuni me skuadrat e akademinë sonë, djem dhe vajza, të cilët luajnë futboll në kampionatet amatore dhe profesioniste nga mosha 5 vjeç deri në moshën 19 vjeç.

U19 Kategoria e Pare

U17 Kategoria e Pare

U13 Kategoria Superiore

U15 Kategoria amatore

U13 Kategoria amatore

U11 Kategoria amatore

U9 Kategoria amatore

U7 Kategoria amatore