Japanologjia është një fushë akademike interdisiplinare e Orientalistikës, e cila merret me hulumtimin, e gjuhës dhe letersisë, historisë, fesë (religjionit), filozofisë dhe kulturës së Japonisë. Si themelues të japanologjisë mund të merren: L. Frois, J. Rodriguez, E. Kaempfer dhe Ph. F. Siebold.

Në universitete të ndryshme të Evropës gjenden hapësira në të cilat mund të studiohet japanologjia.

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto