Jix'hak Ben-Cvi

politikan izraelit, presidenti i 2 i Izraelit

Jix'hak Ben-Cvi (anglisht: Yitzhak Ben-Zvi, Hebraisht: יצחק בן־צבי) ishte historian dhe presidenti i dytë i Izraelit.

Jix'hak Ben-Cvi
יצחק בן־צבי
Presidenti i 2-të i Izraelit
Në detyrë
16 dhjetor 1952 – 23 prill 1963
Paraprirë ngaChaim Weizmann
Pasuar ngaZalman Shazar
Të dhëna vetjake
U lind më24 nëntor 1884
Poltava, Ukrainë
Vdiq më23 prill 1963
Jeruzalemi Izrael
Partia politikeMapai
Bashkëshortja/etRachel Yanait
FëmijëtAmram dhe Eli
Nënshkrimi