Josip Jelacic ishte gjeneral dhe politikan në Monarikinë Habsburge në atë kohë, atij iu dha edhe titulli oficer gjatë viteve sa ishte aktiv në ushtri. Lindi në Petrovaradin dhe vdiq në Zagreb.[1]

Josip Jelacic
Portret nga Ivan Zasche për Josip Jelacic
U lind në16 Tetor 1801
Vdiq20 Maj 1859
KombësiaHabsburge
ShtetësiaKroate
ShkollimiTheresian Military Academy
ProfesioniUshtar
Vite aktiviteti23 Mars 184820 Maj 1859
TitulliOficer
ParardhësiJuraj Haulik
PasardhësiJohan Baptist Coronini-Cronberg

Referimet

Redakto
  1. ^ http://hbl.lzmk.hr/clanak.aspx?id=135