Kalesija është qytezë dhe komunë në veri-lindje të Bosnjës dhe Hercegovinës. Qyteti Kalesija ndodhet në lindje të Tuzlës. Administrativisht pjesë e Kantonit Tuzllës dhe Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës.

Në zonën e komunës Kalesija ka gjashtë shkolla fillore. Ato gjenden në Kalesija Rainci Epërme, Gojcinu, Memiqi, Vukovije dhe Tojshiqi.

DemografiaRedakto

1971Redakto

Në vitin 1971 regjistrimi Jugosllav tregoi se popullsia e Kalesijas ishte 32,577 banorë, te përbërë nga:

  • 24,771 Boshnjakë - (76.03%)
  • 7,606 Serbët - (23.34%)
  • 40 Kroatët - (0.12%)
  • 23 Jugosllavët - (0.07%)
  • 137 të tjerët - (0.44%)

1991Redakto

Në vitin 1991 regjistrimi tregoi se, komuna e Kalesijas kishte 41,795 banorë:

2013Redakto

Në 2013 regjistrimi tregoi se, komuna e Kalesijas kishte 33,053 banorë:

Lidhje të jashtmeRedakto

Koordinatat: 44°27'N 18°52' / 44.450°N 18.867°D / 44.450; 18.867Koordinatat: 44°27′V 18°52′L / 44.450°V 18.867°L / 44.450; 18.867