Kaprolli –(latinisht Capreolus capreolus L.)[1] është një kafshë e egër e lejuar për gjueti. Kaprolli jeton në disa vende të botës si në trevat shqiptare. Hapësira e sipërfaqes së planetit ku mund të haset ky lloj dreri është paraqitur në hartën e mëposhtme.

Kaprolli
Capreolus capreolus 2 Jojo.jpg
mashkulli dhe femra
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Animalia
Filumi: Chordata
Klasa: Mammalia
Rendi: Artiodactyla
Nënrendi: Ruminantia
Familja: Cervidae
Goldfuss, 1820
Gjinia: Capreolus
Gray, 1821
Speciet: C. capreolus
Emri binomial
Capreolus capreolus
(Linnaeus, 1758)
Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ LIGJI PËR GJUETINË Në amëzën assembly-kosova.org Archived 29 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.