Hape menynë kryesore

Komuna e Gucisë (në gjuhën malazeze: Општина Гусиње, Opština Gusinje) është një komunë e Malit të Zi. Komuna është themeluar në vitin 2014, kur u shkëput nga Komuna e Plavës.[1] Qendra e komunës është Gucia.

GjeografiaRedakto

Komuna e Gucisë gjendet në lindje të Malit të Zi, e kufizuar në verilindje nga Komuna e Plavës, në veri nga Komuna e Andrejevicës dhe në jug nga Shqipëria.

DemografiaRedakto

Komuna ka 4027 banorë sipas censusit të vitit 2011, gjërsa qyteti i Gucisë ka 1673 banorë. Sipas etnisë së banorëve, Komuna e Gucisë ka 1,717 boshnjakë (ose 42.64% e popullsisë), 1,642 shqiptarë (40.77%), 379 myslimanë sipas kombësisë (9.41%), 147 serbë (3.65%), 91 malazezë (2.26%) dhe 51 të tjerë ose të pa deklaruar.

Shiko dheRedakto

ReferimetRedakto