Leshi është produkti që fitohet nga qethja e bagëtive kryesisht deleve. Leshi e deleve është veçanërisht i mirë nga delja (Ovis ammon f. aries L.). Ai është një lende e pare qe rikrijohet. Me të përshkruhen qimet e holla te lëkuërs së një kafshe gjitarë (në kundërshti me qimet e kafshëve tjera. Per te përfituar leshin kryesisht shërbejnë delet, dhitë e Kashmiri, lepujt angora, devetë, lamat dhe Vikunja.

Sheep shearing by Magic Foundry.jpg
Schafschur.JPG

PërpunimiRedakto

Pas qethjes vjen procesi i larjes e cila bëhet me ujë të ftohtë. Pastaj pastrohet dhe krehet lehtë me dorë. Krehja bëhet me makinë e që është e njëjtë me krehjen e flokëve, Krehja bëhet me krehër metali

Shih edheRedakto