Liqeni i Gurit të Kuq

liqen

Liqeni i Guri të Kuq (shqip: Liqeni i Gurit të Kuq; serbisht: Језеро Жути камен, Jezero Žuti kamen) është një liqen malor në Kosovë, i cili ndodhet në lokalitetin e njohur si Mali i Gurit të Kuq në Bjeshkët e Nemuna. Ai është njëri nga liqenet më të mëdha në atë pjesë të Kosovës pas Liqenit të Gjeravicës dhe Liqenat Liqenit. Ndryshe nga Liqenat Liqeni, Liqeni i Gurit të Kuq nuk është i rrethuar nga pemët dhe lisat por nga livadhe të mëdha. Në veri të këtij liqeni është Gryka e Gugovës.

Liqeni i Gurit të Kuq.
Liqeni i Gurit të Kuq në dimër.