Lista e ardhacakëve - Skënderaj

artikull-listë e Wikimedias

Në strukturën demografike të komunës së Skënderajt përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja.

Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.

Ardhacakët serbë

Redakto

Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Skënderajt gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.

KK Skënderaj
Lokaliteti 2000 Familje ardhacake 1918-1941 Shënim
Buroja 39 ,
Çubrel-Llaushë-Vitakë ,lokaliteti 8 ,
Izbica 8 ,
Klina e Epërme 41 ,
Klina e Mesme 7 ,
Kodra e Tomës
lokaliteti në trekëndëshin Tërnafc-Prekaz-Klinë
51 ,
Klladërnica 1 ,
Kosieri i Ri 20 ,
Kallica 48 ,
Kuçica 2 ,
Likoci 1 ,
Luboveci 9 ,
Kolena-Lubovec ,lokaliteti 2 ,
Makërmali 11 ,
Mikushnica 26 ,
Fshati i Ri (Novosella) 13 ,
Pemishtë (Padalishta) 1 ,
Polaci i Ri 55 ,
Polluzha 13 ,
Prekazi i Epërm 22 ,
Prekazi i Poshtëm 9 ,
Radisheva 2 ,
Skënderaj (Serbica) 55 ,
Tërnaci 8 ,
Turiçeci 25 ,
Vitaku 12 ,
Vojniku 32 ,
Totali ? familje -
Burimi: Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html

Shih edhe

Redakto

Burim i të dhënave

Redakto
  • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
Serbët në Kosovë

Deçan· Sharri· Gjakovë· Drenas· Gjilan· Istog· Kaçanik· Dardanë· Klinë· Fushë Kosovë· Leposaviq· Lipjan· Malishevë· Mitrovicë· Novobërdë· Obiliq· Rahovec· Pejë· Podujevë· Prishtinë· Prizren· Skënderaj· Shtërpcë· Lista e ardhacakëve - Shtime· Therandë· Ferizaj· Viti· Vushtrri· Zubin Potok· Zveçan