Hape menynë kryesore

Lista e golashënuesve më të mirë në Kategorinë Superiore

Kroati Pero Pejić është lojtari i huaj me më shumë gola të shënuar të Kategorinë Superiore me 88 gola

Më poshtë është lista e golashënuesve më të mirë të Kategorisë Superiore që nga sezoni i parë i saj në vitin 1930. Në fakt, edicioni i parë u mbajt në vitin 1911, por që nuk është njohur zyrtarisht nga FSHF-ja [1]. Golashënuesi më i mirë i të gjitha kohërave është sulmuesi Vioresin Sinani, i cili shënoi plot 208 gola përpara se të tërhiqej nga futbolli në vitin 2012. Refik Resmja është lojtari i cili ka shënuar më shumë Gola me një skuadër të vetëm, plot 180 me Partizanin. Ai gjithashtu është shpallur plot shtatë herë golashënuesi më i mirë në kampionatin shqiptar.[2]

Përmbajtja

Golashënuesit më të mirëRedakto

Redaktuar më 27 maj 2015

Lista e golashënuesve më të mirë të Kategorisë Superiore
Renditja Lojtari Klubi(et) e Kategorisë Superiore Gola
1   Vioresin Sinani Vllaznia Shkodër, Tirana, Besa Kavajë[3] 208
2   Daniel Xhafaj Flamurtari Vlorë, Bylis Ballsh, Dinamo Tirana, Teuta Durrës, Tirana, Besa Kavajë, Skënderbeu Korçë 205
3   Refik Resmja Tirana, Partizani Tirana 184
4   Kujtim Majaci Apolonia Fier 174
5   Indrit Fortuzi Dinamo Tirana, Tirana 156
6   Panajot Pano Tirana, Partizani Tirana 144
7   Ilir Përnaska Dinamo Tirana 136
8   Agustin Kola Tirana 133
9   Skënder Jareci Teuta Durrës, Dinamo Tirana 122
10   Pero Pejić Dinamo Tirana, Tirana, Flamurtari Vlorë, Skënderbeu Korçë, Kukësi 112
11   Arben Minga Tirana 105
12   Medin Zhega Vllaznia Shkodër, Tirana 101
13   Fjodor Xhafa Flamurtari Vlorë, Bylis Ballsh, Dinamo Tirana, Tirana, Elbasani 97
14   Vasil Ruci Flamurtari Vlorë 94
15   Enver Ibërshimi KF Elbasani 92
16   Migen Memelli Teuta Durrës, Elbasani, Tirana, Flamurtari Vlorë, Partizani Tirana, Laçi 91
17   Gjergji Muzaka Partizani Tirana, Tirana, Dinamo Tirana, Skënderbeu Korçë, Flamurtari Vlorë 89
18   Bledar Mançaku Teuta Durrës, Besa Kavajë 80
18   Gentjan Begeja Teuta Durrës, Luftëtari Gjikokastër, Shkumbini Peqin 80
20   Devis Muka Flamurtari Vlorë, Partizani Tirana, Tirana 79
21   Sebino Plaku Apolonia Fier, Dinamo Tirana, Tirana, Flamurtari Vlorë, Kastrioti Krujë, Skënderbeu Korçë 73
22   Hamdi Salihi Vllaznia Shkodër, Tirana 72
22   Dorian Bylykbashi Elbasani, Vllaznia Shkodër, Partizani Tirana 72
24   Elis Bakaj Partizani Tirana, Dinamo Tirana, Tirana 66
25   Fatjon Sefa Shkumbini Peqin, Dinamo Tirana, Besa Kavajë, Skënderbeu Korçë 53
(Shkonja të pjerrta janë lojtarët që ende luajnë futboll profesionistë; Shkonja të trasha janë lojtarët që ende luajnë në Kategorinë Superiore)

ShënimetRedakto

Shiko gjithashtuRedakto

ReferencaRedakto