Hape menynë kryesore

Lista e rekordeve dhe statistikave të F.C. Internazionale Milano

Ndeshjet në të gjitha kompedicionetRedakto

Redaktuar më 12 nëntor 2012

Kompedicioni Nd F B H G+ G-
Serie A 3073 1543 813 717 5498 3343
Kupa e Italisë 357 196 82 79 590 353
Kupa UEFA 149 73 36 40 222 129
Kupa Europiane/Champions League 156 77 40 39 222 153
Kupa Inter-Cities Fairs 33 16 5 12 69 41
Kupa Mitropa 28 11 5 12 65 69
UEFA Cup Winners' Cup 12 6 2 4 22 9
Champions League 10 5 4 1 17 5
Superkupa Italiane 9 4 1 4 17 15
UEFA Europa League 8 5 2 1 16 8
Kupa Interkontinentale 5 3 1 1 6 1
Play-off UEFA 4 1 0 3 5 6
FIFA Kupa e Botës për Klube 2 2 0 0 6 0
Superkupa Europiane 1 0 0 1 0 2
Total 3847 1942 991 914 6755 4134

shkurtesat:
Nd: Ndeshje, F: Fitore, B: Barazime, H: Humbje, G+: Gola të shënuar, G-: Gola të pësuar.

TrofeRedakto

Inter ka fituar plot 30 trofe brënda Italisë. Zikaltrit kanë fituar 18 Serie A, 7 Coppa Italia dhe 5 Supercoppa Italiana. Nga viti 2005 deri në vitin 2010, Inter ka fituar pesë herë rresht titullin në Serie A duke vendosur rekordin e të gjitha kohrave në Itali. Gjithashtu Inter ka fituar edhe tre herë Champions League (1964, 1965 dhe 2010), 3 Kupa UEFA, 3 Kupa Bote për Klube. Inter është i vetmi klub Italian që ka realizuar "Tripletën" (Treble).

Serie A:

Coppa Italia:

Supercoppa Italiana:

Trofe KontinentalRedakto

Kupa Interkontinentale:

Superkupa Interkontinentale:

FIFA Kupa e Botës për Klube:

Tituj EuropianRedakto

Kupa Europiane/UEFA Champions League:

Kupa UEFA:

UEFA Super Kupa:

Tituj miqësorëRedakto

Serie De Martino:

  • Kampion (6): 1958–59; 1960–61; 1961–62; 1962–63; 1965–66

Trofeo Tim:

  • Kampion (8): 2002, 2003, 2004, 2005, 2007,2010, 2011, 2012

Birra Moretti Cup:

  • Kampion (3): 2001; 2002; 2007

Pirelli Cup:

  • Kampion (11): 1996, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  • Finalist (4): 1998, 1999, 2004, 2005

Santiago Bernabeu Trophy:

  • Fitues (2) : 1993, 2001

Franz-Beckenbauer-Cup:

  • Fitues (1): 2008

Sky Trophy:

  • Fitues : 2009

Statistikat e skuadrësRedakto

Serie ARedakto

  • Më shumë sezone rresht të luajtura në Serie A: 82
  • Më shumë fitore rresht: 19 në sezonin 2006–07

(Rekordi i pesë ligave të mëdha europiane)

  • Më shumë pikë në një sezon: 97 në sezonin 2006–07
  • Më shumë fitore në një sezon të vetëm: 30 në sezonin 2006–07

NdeshjetRedakto

Të paratRedakto

FitoretRedakto

HumbjetRedakto

  • Humbja rekord Serie A: 1–9 kundër Juventus, 10 qershor 1961.[2]
  • Humbja rekord në Coppa Italia:[2]
    • 0–5 kundër Milan, 8 January 1998;
    • 1–6 kundër Parma, 29 November 2000.
  • Humbja rekord në kompedicionet europiane:[2]
  • Më shumë humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 19 (nga 40 ndeshje), gjatë sezonit 1947–48.[2]
  • Më pak humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 1 (nga 38 ndeshje), gjatë sezonit 2006–07.[2]

PikëtRedakto

  • Më shumë pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 58 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1988–89.
    • Tre pikë për një fitore: 97 në 38 ndeshje, gjatë sezonit 2006–07.
  • Më pak pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 31 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1993–94.

Ndeshjet dhe golashënuesitRedakto

RenditjetRedakto

Redaktuar më 17 dhjetor 2014

Top 20 me më shumë ndeshjeRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1   Javier Zanetti 1995–2014 858
2   Giuseppe Bergomi 1980–1999 756
3   Giacinto Facchetti 1960–1978 634
4   Sandro Mazzola 1960–1977 565
5   Giuseppe Baresi 1976–1992 559
6   Mario Corso 1958–1973 502
7   Walter Zenga 1982–1994 473
8   Tarcisio Burgnich 1962–1974 467
9   Alessandro Altobelli 1977–1988 466
10   Iván Córdoba 1999–2012 455
11   Esteban Cambiasso 2004–2014 420
12   Riccardo Ferri 1981–1994 418
13   Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 408
14   Gabriele Oriali 1970–1983 392
15   Ivano Bordon 1970–1983 382
16   Giampiero Marini 1975–1986 375
17   Graziano Bini 1971–1985 343
18   Aristide Guarneri 1958–1970 335
19   Luis Suárez Miramontes 1961–1970 328
20   Dejan Stanković 2004–2013 326
GolaRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Kampionati Kupa Europa Tjetër Total
1   Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 247 12 29 - 284
2   Alessandro Altobelli 1977–1988 128 46 35 - 209
3   Roberto Boninsegna 1969–1976 113 36 22 - 171
4   Sandro Mazzola 1960–1977 116 24 17 3 160
5   Luigi Cevenini 1912–1915 1919–1921 1922–1927 158 - - - 158
6   Benito Lorenzi 1947–1958 138 2 3 - 143
7   István Nyers 1948–1954 133 - - - 133
8   Christian Vieri 1999–2005 103 8 12 - 123
9     Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106 - - - 106
10   Mario Corso 1958–1973 75 9 8 2 94

Serie ARedakto

Redaktuar më 17 dhjetor 2014

NdeshjeRedakto
Rand. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1   Javier Zanetti 1995–2014 615
2   Giuseppe Bergomi 1980–1999 519
3   Giacinto Facchetti 1960–1978 476
4   Sandro Mazzola 1960–1977 418
5   Mario Corso 1958–1973 414
6   Giuseppe Baresi 1976–1992 392
7   Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 365
8   Tarcisio Burgnich 1962–1974 359
9   Walter Zenga 1982–1994 328
10   Iván Córdoba 1999–2012 324
GolaRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1   Giuseppe Meazza 1927–1940 247
2   Luigi Cevenini 1912–1915 158
3   Benito Lorenzi 1947–1958 138
4   István Nyers 1948–1954 133
5   Alessandro Altobelli 1977–1988 128
6   Sandro Mazzola 1960–1977 116
7   Roberto Boninsegna 1969–1976 113
8     Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106
9   Christian Vieri 1999–2005 103
10     Attilio Demaria 1932–1936 1938–1943 76

EuropaRedakto

Redaktuar më 17 dhjetor 2014

NdeshjeRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1   Javier Zanetti 1995–2014 159
2   Giuseppe Bergomi 1980–1999 117
3   Iván Córdoba 1999–2012 92
4   Giuseppe Baresi 1976–1992 73
5   Walter Zenga 1982–1994 71
6   Esteban Cambiasso 2004–2014 70
7   Alessandro Altobelli 1977–1988 69
8   Giacinto Facchetti 1960–1978 68
9   Sandro Mazzola 1960–1977 63
  Marco Materazzi 2001–2011 63
11   Riccardo Ferri 1981–1994 62
GolaRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1   Alessandro Altobelli 1977–1988 35
2   Giuseppe Meazza 1927–1940 29
3   Roberto Boninsegna 1969–1976 22
4   Sandro Mazzola 1960–1977 18
  Adriano 2001–2009 18
6   Julio Cruz 2003–2009 13
  Álvaro Recoba 1997–2008 13
8   Jair Da Costa 1962-1967 1968-1971 12
  Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 12
  Christian Vieri 1999–2005 12
  Obafemi Martins 2002–2006 12

Kupa e ItalisëRedakto

Redaktuar më 17 dhjetor 2014

NdeshjeRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1   Giuseppe Bergomi 1980–1999 119
2   Giuseppe Baresi 1976–1992 93
3   Giacinto Facchetti 1960–1978 85
4   Alessandro Altobelli 1977–1988 80
  Sandro Mazzola 1960–1977 80
6   Giampiero Marini 1975-1986 77
7   Walter Zenga 1982–1994 73
8   Javier Zanetti 1995–2014 71
9   Gabriele Oriali 1970–1983 70
10   Graziano Bini 1971–1985 66
  Riccardo Ferri 1981-1994 66

GolaRedakto

Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1   Alessandro Altobelli 1977–1988 46
2   Roberto Boninsegna 1969–1976 36
3   Sandro Mazzola 1960–1977 24
4   Julio Cruz 2003–2009 13
5   Giuseppe Meazza 1927–1940 12
6   Eddie Firmani 1958–1961 11
7   Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 10
  Giacinto Facchetti 1960–1978 10
9   Mario Corso 1958–1973 9
  Karl-Heinz Rummenigge 1984–1987 9
  Obafemi Martins 2002–2006 9

Kompedicione te tjeraRedakto

  • Përfshirë kompedicione si: Kupa e Botës për Klube; Superkupa e Italisë; Superkupa e Europës
  • Redaktuar më 17 dhjetor 2014
NdeshjeRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1   Javier Zanetti 1995–2014 13
  Dejan Stankovic 2003–2013 10
3   Esteban Cambiasso 2004–2014 9
4   Julio César 2005–2012 8
5   Cristian Chivu 2007–2014 8
6   Samuel Eto'o 2009–2011 6
  Maicon 2006–2012 6
8   Mario Corso 1957–1973 5
  Diego Milito 2009–2014 5
  Iván Córdoba 1999–2012 5
GolaRedakto
Rend. Komb. Emri Vitet Golat
1   Samuel Eto'o 2009–2011 4
2   Sandro Mazzola 1960–1977 3
3   Patrick Vieira 2006–2010 2
  Goran Pandev 2009–2011 2
  Mario Corso 1958–1973 2

Serie A golashënuesit e sezonitRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Ky titull i'u dhurua Interit nga gjykata sportive pas skandalit të Calciopolit.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "La storia dell'Inter" [Historia e Interit]. StoriaInter.com. Marrë më 14 nëntor 2012. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)