Lista e rekordeve dhe statistikave të F.C. Internazionale Milano

Lisa e Statistikave dhe Rekordeve të Football Club Internazionale Milano:

Ndeshjet në të gjitha kompedicionetRedakto

Redaktuar më 12 nëntor 2012

Kompedicioni Nd F B H G+ G-
Serie A 3073 1543 813 717 5498 3343
Kupa e Italisë 357 196 82 79 590 353
Kupa UEFA 149 73 36 40 222 129
Kupa Europiane/Champions League 156 77 40 39 222 153
Kupa Inter-Cities Fairs 33 16 5 12 69 41
Kupa Mitropa 28 11 5 12 65 69
UEFA Cup Winners' Cup 12 6 2 4 22 9
Champions League 10 5 4 1 17 5
Superkupa Italiane 9 4 1 4 17 15
UEFA Europa League 8 5 2 1 16 8
Kupa Interkontinentale 5 3 1 1 6 1
Play-off UEFA 4 1 0 3 5 6
FIFA Kupa e Botës për Klube 2 2 0 0 6 0
Superkupa Europiane 1 0 0 1 0 2
Total 3847 1942 991 914 6755 4134

shkurtesat:
Nd: Ndeshje, F: Fitore, B: Barazime, H: Humbje, G+: Gola të shënuar, G-: Gola të pësuar.

TrofeRedakto

Inter ka fituar plot 30 trofe brënda Italisë. Zikaltrit kanë fituar 18 Serie A, 7 Coppa Italia dhe 5 Supercoppa Italiana. Nga viti 2005 deri në vitin 2010, Inter ka fituar pesë herë rresht titullin në Serie A duke vendosur rekordin e të gjitha kohrave në Itali. Gjithashtu Inter ka fituar edhe tre herë Champions League (1964, 1965 dhe 2010), 3 Kupa UEFA, 3 Kupa Bote për Klube. Inter është i vetmi klub Italian që ka realizuar "Tripletën" (Treble).

Serie A:

Coppa Italia:

Supercoppa Italiana:

Trofe KontinentalRedakto

Kupa Ndërkontinentale:

Superkupa Ndërkontinentale:

FIFA Kupa e Botës për Klube:

Tituj EuropianRedakto

Kupa Europiane/UEFA Champions League:

Kupa UEFA:

UEFA Super Kupa:

Tituj miqësorëRedakto

Serie De Martino:

  • Kampion (6): 1958–59; 1960–61; 1961–62; 1962–63; 1965–66

Trofeo Tim:

  • Kampion (8): 2002, 2003, 2004, 2005, 2007,2010, 2011, 2012

Birra Moretti Cup:

  • Kampion (3): 2001; 2002; 2007

Pirelli Cup:

  • Kampion (11): 1996, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  • Finalist (4): 1998, 1999, 2004, 2005

Santiago Bernabeu Trophy:

  • Fitues (2) : 1993, 2001

Franz-Beckenbauer-Cup:

  • Fitues (1): 2008

Sky Trophy:

  • Fitues : 2009

Statistikat e skuadrësRedakto

Serie ARedakto

  • Më shumë sezone rresht të luajtura në Serie A: 82
  • Më shumë fitore rresht: 19 në sezonin 2006–07

(Rekordi i pesë ligave të mëdha europiane)

  • Më shumë pikë në një sezon: 97 në sezonin 2006–07
  • Më shumë fitore në një sezon të vetëm: 30 në sezonin 2006–07

NdeshjetRedakto

Të paratRedakto

FitoretRedakto

HumbjetRedakto

  • Humbja rekord Serie A: 1–9 kundër Juventus, 10 qershor 1961.[2]
  • Humbja rekord në Coppa Italia:[2]
    • 0–5 kundër Milan, 8 January 1998;
    • 1–6 kundër Parma, 29 November 2000.
  • Humbja rekord në kompedicionet europiane:[2]
  • Më shumë humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 19 (nga 40 ndeshje), gjatë sezonit 1947–48.[2]
  • Më pak humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 1 (nga 38 ndeshje), gjatë sezonit 2006–07.[2]

PikëtRedakto

  • Më shumë pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 58 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1988–89.
    • Tre pikë për një fitore: 97 në 38 ndeshje, gjatë sezonit 2006–07.
  • Më pak pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 31 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1993–94.

Statistikat e lojtarëveRedakto

Më shumë ndeshjeRedakto

Renditja Kombësia Emri Pozicioni Periudha Liga Kupa Evropa Tjetër Gjithsej
1   Argjentina Zanetti, JavierJavier Zanetti MB 1995–2014 615 71 159 10 858
2   Italia Bergomi, GiuseppeGiuseppe Bergomi MB 1979–1999 519 119 117 1 756
3   Italia Facchetti, GiacintoGiacinto Facchetti MB 1960–1978 476 85 68 5 634
4   Italia Mazzola, SandroSandro Mazzola SU 1960–1977 418 80 63 4 565
5   Italia Baresi, GiuseppeGiuseppe Baresi MB 1977–1992 392 92 74 1 559
6   Italia Corso, MarioMario Corso SU 1958–1973 414 41 48 5 503
7   Italia Zenga, WalterWalter Zenga PT 1982–1994 328 73 71 1 473
8   Italia Burgnich, TarcisioTarcisio Burgnich MB 1962–1974 359 47 57 4 467
9   Italia Altobelli, AlessandroAlessandro Altobelli SU 1977–1988 317 80 69 0 466
10   Kolumbia Córdoba, IvánIván Córdoba MB 2000–2012 324 34 92 5 454
  • Më shumë ndeshje të luajtura në kompeticionet zyrtare: 858 – Javier Zanetti, 1995–2014[3]

Më shumë golaRedakto

Renditja Kombësia Emri Pozicioni Periudha Liga Kupa Evropa Tjetër Gjithsej
1   Italia Meazza, GiuseppeGiuseppe Meazza SU 1927–1940
1946–1947
243 12 0 29 284
2   Italia Altobelli, AlessandroAlessandro Altobelli SU 1977–1988 128 46 35 0 209
3   Italia Boninsegna, RobertoRoberto Boninsegna SU 1969–1976 113 36 22 0 171
4   Italia Mazzola, SandroSandro Mazzola SU 1960–1977 116 24 17 3 161
5   Italia Cevenini, LuigiLuigi Cevenini SU 1912–1915
1919–1921
1922–1927
158 0 0 0 158
6   Italia Lorenzi, BenitoBenito Lorenzi SU 1947–1958 138 2 3 0 143
7   Hungaria Nyers, IstvánIstván Nyers SU 1948–1954 133 0 0 0 133
8   Argjentina Icardi, MauroMauro Icardi SU 2013–2019 111 3 10 0 124
9   Italia Vieri, ChristianChristian Vieri SU 1999–2005 103 8 12 0 123
10   Italia Aebi, ErmannoErmanno Aebi SU 1910–1922 106 0 0 0 106
  • Më shumë gola të shënuar në kompeticionet zyrtare: 284 – Giuseppe Meazza, 1927–1940 & 1946–1947[3]

Serie A golashënuesit e sezonitRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Ky titull i'u dhurua Interit nga gjykata sportive pas skandalit të Calciopolit.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "La storia dell'Inter" [Historia e Interit] (në italisht). StoriaInter.com. Marrë më 14 nëntor 2012.
  3. ^ a b "PRESENZE E RETI AGGIORNATE ALLA STAGIONE 2015-16" [Ndeshjet dhe golat të përditësuar deri në sezonin 2015-16] (në italisht). Storia Inter. Marrë më 11 qershor 2017.